Kawa
Kawa z Wietnamu
To właśnie z Wietnamu pochodzi najbardziej aromatyczna Robusta o czekoladowym posmaku i wysokiej zawartości kofeiny. Dodawana do unikatowych mieszanek wraz z Arabiką tworzą doskonały duet doceniany na całym świecie. Od lat współpracujemy z wyjątkową plantacją Robusty, gdzie o jakość upraw dba rodzinna firma.
Rodzaje kaw z Wietnamu w naszej ofercie
Głównym rodzajem kawy eksportowanym z Wietnamu jest zielona/niewypalona Robusta.
Dzielimy ją według rozmiarów ziaren na S13, S16, S18. Posegregowane ziarna mogą być nieoczyszczone, oczyszczone suszone na słońcu lub oczyszczone polerowane na mokro.
Ziarna pakowane są w worki jutowe 60kg lub big bagi 1000kg. Przy workach jutowych ładowność kontenera 20ft to 19,2t, a przy workach big bag 20t.
Rodzaje kaw z Indonezji
Kawa Indonezyjska słynie z wyjątkowej Arabiki. Segreguje się ją głównie ze względu na wyspę pochodzenia. Każdy region wyróżnia się wyjątkowym smakiem, o czym doskonale wie świat kawy.
1.Sumatra Mandheling Grade 1 DP
2.Sumatra Lintong Toba DP
3.Sumatra Kerinci Kayu Aro Gr 1
4.Sumatra Mandheling Grade 3
5.Sumatra Mandheling Grade 4
6.Suamtra mandheling Grade 5
7.Java Sunda Papandayan Gr 1
W ofercie indonezyjskiej plantacji znajdziemy również Robustę segregowaną według jakości.
-Robusta Ek 1 grade 4 max defect 80
– Robusta raw max defect 45
– Robusta 30/35 oczyszczona
– Robusta 30/35 nieoczyszczona